Dragan Kostić i Aleksandra Todorova pobednici “Lavljeg skoka”, Maša Milić najuspešnija domaća takmičarka

Član Atletskog kluba “Pirot” Dragan Kostić i članica Atletskog kluba “Trakija” iz Plovdiva Aleksandra Todorova pobednici su petog po redu tradicionalnog mađunarodnog atletskog mitinga “Lavlji skok” koji je održan u hali u Sportskom centru Park u Dimitrovgradu. Najuspešnija domaća takmičarka je Maša Milić iz Atletskog kluba “Balkan”.

U izjavi za portal FAR najbolji skakač na mitingu Dragan Kostić iz Pirota je pohvalio organizaciju ovog nadmetanja i dodao da je konkurncija bila veoma jaka što je, kako kaže, uticalo na sve skakače da daju svoj maksimum. Kostić je u kategoriji starijih pionira u disciplini skok u dalj osvojio zlatnu medalju, dok je u disciplini skok u vis ugrabio srebrno odličje.

Najbolja skakačica na ovom nadmetanju bugarka Aleksandra Todorova je osvojila prvo mesto u disciplini skok u dalj. Ona je za portal FAR kazala da je zadovoljna svojim nastupom i ujedno pohvalila celokupnu atmosferu i organizatore mitinga.

Najuspešnija domaća takmičarka Maša Milić je osvojila dve medalje u disciplinama skok u dalj i skok u vis. Ona je za FAR istakla da joj ova nagrada puno znači i da će joj predstavljati podstrek da ubuduće još više trenira i postiže još bolje rezultate.

Trener Atletskog kluba “Vlasotince” Predrag Filipović je kazao da njegovi takmičari učestvuju po treći put na mitingu “Lavlji skok” u Dimitrovgradu i dodao da njegov klub ima dugogodišnju uspešnu saradnju sa Atletskim klubom “Balkan” i čelnim ljudima opštine. On je kazao da su njegovi akakači početnici u atletici i da je njegov cilj kao trenera da zavole ovaj sport i da u njemu ostanu što duže.

Predsednik Atletskog kluba “Balkan” Aleksandar Markov je u izjavi za medije kazao da je zadovoljan kako je takmičenje proteklo, kao i brojem učesnika.

“Na 5. jubilarnom mitingu “Lavlji skok” smo pored domaćih takmičara imali učesnike iz Pirota, Niša, Vlasotinca, Beograda, Vidina, Vrace, Praveca i Plovdiva. Sedamdesetak sportista takmičilo se u osam starosnih kategorija u disciplinama skok u dalj i skok u vis, a najmlađi su se nadmetali u skoku iz mesta. Želim da kažem da sam zadovoljan postignutim rezultatima naših, ali i gostujućih skakača”, naveo je Markov.

Organizator 5. jubilarnog mitinga “Lavlji skok”, kojeg je zvanično otvorio predsednik Skupštine opštine Dimitrovgrad Zoran Đurov, je Atletski klub “Balkan”, uz podršku Turističke organizacije Caribrod i Sportskog saveza Caribrod. Pokrovitelj takmičenja je opština Dimitrovgrad. Miting je održan povodom obeležavanja 150 godina od pogibije istaknutog bugarskog revolucionara Vasila Levskog.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar