Na naplatnoj stanici “Dimitrovgrad” zaustavljeno teretno vozilo sa čak 76 prekršaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je u okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja, usmerene na otkrivanje prekršaja učinjenih od strane vozača autobusa i teretnih vozila, sankcionisano 549 prekršaja vozača autobusa i 6.829 prekršaja vozača teretnih vozila.

Akcija je sprovedena od 13. do 19. februara u 30 evropskih država članica Mreže saobraćajnih policija Evrope – ROADPOL, a najviše prekršaja u Srbiji otkriveno je na teritoriji PU u Subotici, ukupno 851, i na teritoriji PU u Šapcu, gde su sankcionisana 533 vozača.

Više od trećine vozača autobusa, ukupno 197, sankcionisano je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografom, dok je 98 vozača sankcionisano zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije.

Pored toga, 48 vozača autobusa sankcionisano je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, navodi se u saopštenju MUP-a.

Zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografom sankcionisano je 2.129 vozača teretnih vozila, dok je 848 vozača prekršajno kažnjeno zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije. Takođe, 628 vozača teretnih vozila sankcionisano je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, a 325 vozača zbog prekoračenja brzine.

Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija je na naplatnoj stanici „Dimitrovgrad“ zaustavila turskog državljanina koji je upravljao teretnim vozilom i čijom je kontrolom utvrđeno čak 76 prekršaja, za koje je Zakonom o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 2.840.000 dinara.

Iz MUP-a je apelovano i na vozače motocikala i mopeda da poštuju propisana ograničenja brzine i da obavezno koriste zaštitnu kacigu i drugu zaštitnu opremu. Ministarstvo je povodom saobraćajnih nezgoda u kojima su ovih dana stradala dva vozača motocikala i najavljenih povoljnih vremenskih prilika, takođe apelovalo i na vozače putničkih i teretnih vozila, kao i autobusa, da povećaju opreznost i posebno obrate pažnju na vozače motocikala i mopeda kako bi se sačuvala njihova bezbednost, atoji na zvaničnom sajtu MUP-a Srbije.

Izvor: mup.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar