Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio Pčinjski okrug i Bosilegrad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posetio Bosilegrad u okviru obilaska Pčinjskog okruga. Velikom broju okupljenih građana obratio se nakon obilaska završnih radova na rekonstrukciji objekta predškolske ustanove „Dečja radost“, javlja NRTV – Bosilegrad.

„Ponosan sam na činjenicu što sam prvi šef države koji je posetio Bosilegrad posle 97 godina. Drago mi je što nema nikakve razlike između Srba i Bugara ni u tome kako žive, ni u načinu na koji se država prema vama odnosi“, kazao je Vučić prisutnim građanima i dodao:

„Da bi ljudi mogli da ostanu i opstanu na svojim ognjištima moraju da imaju posao. Nadam se da ćemo do kraja godine da dovedemo nekog od državnih investitora, spremni smo da ozbiljno subvencionišemo“.

Predsednik Vučić obećao je da će u puteve na teritoriji Bosilegrada biti uloženo više nego ikada do sada, prvenstveno u rekonstrukciju puta prema Trgovištu, Vlasini i u obilaznicu oko Bosilegrada. Takođe, da će biti renovirana zgrada osnovne škole u selu Rajčilovci, za šta će država obezbediti 87 miliona dinara.

„Želim da za godinu dana dođem ovde i da mi kažete da imate oko 200-250 više zaposlenih u novom pogonu. Da vam deca uvek budu ovako vesela i da budućnost vide na svom ognjištu. Hvala vam na svakoj vrsti podrške do sada u ovim izuzetno teškim trenucima za našu zemlju“, kazao je Vučić.

„Ovo je istorijski trenutak za Bosilegrad. Zahvalio bih se predsedniku Vučiću na svim projektima u našoj opštini, na tome što smo u svim ministarstvima dočekani na najlepši mogući način, što su nam otvorena sva vrata i što nas pri svakom susretu predsednik Vučić podseti da Bosilegrad nije zaboravljen. Omogućio nam je da se školujemo na maternjem jeziku i tu je za sve što nam treba“, izjavio je predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev i predsedniku Vučiću, kao počasnom građaninu Bosilegrada, uručio ključ opštine.

Zajedno sa predsednikom Vučićem Bosilegrad su posetili i ministar unutrašnjih poslova Bratisalav Gašić, ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, ministar za javna ulaganja Marko Blagojević, generalni sekretar predsednika republike Suzana Paunović, direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak i drugi visoki državni funkcioneri.

U okviru današnjeg obilaska Pčinjskog okruga, predsednik Vučić posetio je Vranje, Bujanovac, Trgovište, a nakon posete Bosilegradu predsednik Srbije je na Vlasinskom jezeru najavio radove na izgradnji kolektora otpadnih voda, javlja NRTV -Bosilegrad.

Kako javlja portal Glas Press, istog dana pozvani su u policiju u Bosilegradu Dimitar Dimitrov Treperski, dugogodišnji aktivista za prava Bugara i prosvetni radnik Danijela Mihajlović, majka malog deteta. Prema pisanju tog medija, Dimitar Dimitrov je pozvan na informativni razgovor koji je trajao satima, a Danijela Mihajlović je zadržana zbog jednog protestnog pisma koje je imala nameru da uruči predsedniku Vučiću.

Obraćanje predsednika Srbije građanima Bosilegrada snimila je NRTV – Bosilegrad.

Izvor: NRTV – Bosilegrad / Glas Press

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar