Usvojen rebalans budžeta, Saša Kostov imenovan za v. d. direktora Centra za kulturu

Na XXV sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad usvojen je prvi rebalans budžeta u ovoj godini, a takođe, odbornici su usvojili odluku u imenovanju Saše Kostova, diplomiranog informatičara za vršioca dužnosti direktora Centra za kulturu. U prethodnih 8 godina funkciju direktora ove ustanove obavljao je Nikolajča Manov koji odlazi u penziju.

Na zasedanju su usvojene i odluke o izradi Plana detaljne regulacije, rekonstrukcije i izgradnje državnog puta IIA reda broj 223, deonica Zvonce – Poganovo i o unapređenju polažaja i kvalitetata života mladih u opštini Dimitrovgrad u 2023. godini.

Na sednici lokalnog parlamenta usvojeni su Izveštaji o radu Opštinske uprave opštine Dimitrovgrad za prošlu godinu, Narodne biblioteke „Detko Petrov“ sa finansijskim izveštajem za 2022. godinu, kao i finansijski izveštaj Predškolske ustanove „8. septembar“ za period od 1. januara do 31. decembra 2022. godine.

Takođe, odbornici su usvojili i Izveštaje o radu i poslovanju Turističke organizacije „Caribrod“ sa finansijskim izveštajem za 2022. godinu, Centra za kulturu, Istorijskog arhiva u Pirotu, Centra za socijalni rad, kao i Crvenog krsta Dimitrovgrad. Usvojeni su i Izveštaji o radu Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad za 2022. godinu i o primeni Lokalnog antikorupcijskog plana opštine Dimitrovgrad za proteklu godinu.

Snimak XXV sednice Skupštine opštine Dimitrovgrad možete pogledati na zvaničnom sajtu opštine Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar