Za projekte u 43 lokalne samouprave 578 miliona dinara, dodeljena sredstva Dimitrovgradu i Bosilegradu

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović potpisao je u Palati Srbija ugovore sa 43 gradonačelnika i predsednika opština o dodeli 578 miliona dinara za realizaciju projekata širom Srbije.

Opštini Dimitrovgrad dodeljena su 4.333.333 dinara za projekat “Rekonstrukcija, adaptacija i privođenje nameni konferencijske multifunkcionalne sale u sklopu sportsko-turističkog centra opštine Dimitrovgrad (sala EOC)”.

Za uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta opštini Bosilegrad dodeljena su sredstva u iznosu od 7,7 miliona dinara. Istoj opštini za projekat “Uređenje centralnog dela Bosilegrada-prva faza” odobrena su sredstva u iznosu od 4.827.124 dinara, a za projekat “Opremanje vozila dodatnom opremom za gašenje požara” 1.266.667 dinara.

Iz Budžetskog fonda Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave izdvojeno je ukupno 490 miliona dinara za realizaciju više od 40 infrastrukturnih projekata, dok će 88 miliona dinara biti uloženo u otvaranje jedinstvenih upravnih mesta u 13 opština i gradova. Najviše sredstava namenjeno je za radove na vrtićima, školama, kulturnim, sportskim i objektima javne uprave, kao i na komunalnoj infrastrukturi i javnim površinama.

Za sredstva iz Budžetskog fonda lokalne samouprave su aplicirale sa približno 200 različitih projekata, dok je ove godine za jedinstvena upravna mesta konkurisalo 27 lokalnih samouprava i gradskih opština, objavljeno je na zvaničnom sajtu Vlade Srbije.

Izvor: srbija.gov.rs / mduls.gov.rs

Foto: srbija.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar