PU Pirot: Tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja otkriveno 339 prekršaja

Prema najnovijem izveštaju Policijske uprave u Pirotu od 24. do 26. marta na teritoriji okruga dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom.

U periodu od 23. do 26. marta na području Policijske uprave u Pirotu sprovedena je akcija pojačane kontrole saobraćaja. U toku akcije otkriveno je i procesuirano ukupno 339 saobraćajnih prekršaja, od toga 156 prekršaja nepoštovanja ograničenja brzine kretanja vozila i 17 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Imajući u vidu da je sezona poljoprivrednih radova počela, iz policije apeluju na sve vozače da povećaju opreznost, s obzirom da se u narednom periodu očekuje povećan broj traktora i ostalih poljoprivrednih mašina na putevima, u cilju omogućavanja nesmetanog i bezbednog odvijanja saobraćaja i smanjenja broja saobraćajnih nezgoda,

Kako saopštava MUP Srbije, tokom četvorodnevne akcije pojačane kontrole saobraćaja na putevima u Srbiji iz saobraćaja je isključeno 1.235 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 60 vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. U policiji kažu da su čak 190 vozača zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama.

Zbog prekoračenja brzine sankcionisano je 5.666 vozača, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa 2.709, a zbog nepropisnog prevoženja dece 120 učesnika u saobraćaju, stoji u saopštenju.

U narednom periodu policijski službenici saobraćajne policije će vršiti pojačanu kontrolu poštovanja propisa od strane svih vozača, navodi se u saopštenju Policijske uprave u Pirotu.

Izvor: PU Pirot / mup.gov.rs / FAR

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar