Sajam zapošljavanja u Pirotu nudi blizu 400 slobodnih radnih mesta

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) – Filijala Pirot organizuje u četvrtak 30. marta od 11:00 do 13:00 časova Sajam zapošljavanja. Sajam će biti održan u sali Gazela u Pirotu, a učešće je potvrdilo 45 poslodavca koji će ponuditi 397 slobodnih radnih mesta.

Među 45 poslodavaca nalaze se i 4 iz Dimitrovgrada. E.MIROLIO DOO Dimitrovgrad ima potrebu za 40 radnika na poziciji šivač tekstila, Dom za smeštaj starih lica Dimitrovgrad traži 5 čistača prostorija, Javnom preduzeću “Komunalac” je potrebno 5 čistača ulica, dok Samostalna ugostiteljska radnja Sax Dimitrovgrad ima potrebu za 2 čistača i jednim čuvarom.

U saopštenju NSZ-a se navodi da su poslodavci najveće interesovanje iskazali za radnike u tekstilnoj industriji (krojač, šivač, tehnolog tekstilne konfekcije), mašinska industrija (bravari, zavarivači, mašinbravari, mašinski tehničari, mašinski inžinjeri), u oblasti saobraćaja (vozači kamiona), u oblasti ugostiteljstva (kuvari, konobari, pekari, poslastičari, prehrambeni tehničari), potrebe za radnicima tapetari, stolari, trgovci, magacioneri, menadžeri prodaje, agenti osiguranja, izrađivači gornjih delova obuće, gerentodomaćice i drugi.

Na sajmu učestvuju poslodavci sa teritorije sve četiri opštine Pirotskog okruga.

U okviru sajma na štandu NSZ-a će biti organizovana prezentacija aktuelnih Javnih poziva za podršku zapošljavanju poslodavcima i nezaposlenim licima, stoji u saopštenju Nacionalne službe za zapošljavanje.

A. Todorov (Izvor: NSZ)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar