Na sajmu zapošljavanja u Pirotu ponuđeno oko 420 slobodnih radnih mesta

U Pirotu je održan Sajam zapošljavanja na kojem je 46 poslodavaca ponudilo oko 420 slobodnih radnih mesta, javlja portal Pirotske vesti.

Ovu okružnu manifestaciju organizovala je Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Pirot, a najviše su se tražili radnici tekstilne i mašinske struke, komunalna zanimanja (gerontodomaćice i čistači), radnici saobraćajne struke (vozači C i E kategIrije). Potražnja je bila i za radnicima administrativne struke, kao i za zapošljavanje u oblasti turizma i ugostiteljstva.

Prema rečima direktorke Nacionalne službe za zapošljavanje – Fiilijala Pirot Suzane Đorđević, svaki Sajam ima svoje karakteristike i nova dešavanja koja mogu da budu interesantna za Nacionalnu službu, ali i za korisnike koji dolaze u svojstvu poslodavaca i lica koja traže zaposlenje.

Ona kaže da se efekat održavanja sajmova prati duži niz godina unazad i da je zahvaljujući prošlogodišnjim sajmovima u Pirotu koje su posetili oko 1.400 lica, njih 30 odsto je došlo do zaposlenja.

“Trenutno je 8.600 nezaposlenih na području okruga, oko 4.700 u Pirotu, nešto manje od 1.000 u Dimitrovgradu, oko 1.100 u Babušnici i 1.800 u Beloj Palanci. Primetan je trend smanjenja nezaposlenih. U poređenju sa februarom prošle godine oko 500 nezaposlenih u okrugu je manje na evidenciji, a u Pirotu je smanjenje za 200 lica, dok je u ostalim opštinama od 50 do 150 lica sada manje na evidenciji NSZ-a. Očekujemo veći broj zapošljavanja i posle sajma, a i nakon realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja”, kaže direktorka Fiilijale Pirot.

U okviru sajma na štandu NSZ-a organizovana je prezentacija aktuelnih Javnih poziva za podršku zapošljavanju poslodavcima i nezaposlenim licima, pišu Pirotske vesti.

Izvor i foto: Pirotske vesti

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar