U sredu sastanak odgajivača autohtonih rasa iz Pirotskog okruga sa nadležnim institucijama

U skupštinskoj sali Grada Pirota u sredu, 5. aprila biće održan sastanak odgajivača autohtonih rasa sa područja Pirotskog okruga sa načelnicom okruga, predstavnicima lokalnih samouprava, narodnim poslanicama sa prebivalištem na teritoriji okruga, predstavnicima Poljoprivredno savetodavne i stručne službe Pirot i odgajivačkih organizacija. Povod za održavanje sastanka je neisplaćivanje podsticaja za genetičke resurse za 2021., 2022. i 2023. godinu.

Kako je najavljeno, odgajivači autohtonih rasa će nadležne upoznati sa stanjem očuvanja autohtonih rasa na teritoriji Pirotskog okruga, kao i sa zahtevima koje su u više navrata slali Ministarstvu poljoprivrede. Na sastanак su pozvani i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kako bi saslušali stavove stočara sa ovog područja.

Početak sastanka zakazan je za 11:59 sati što simbolično označava da je poslednji trenutak da se pomogne stočarima da sačuvaju autohtone rase i ekonomski opstanak svojih farmi u Pirotskom okrugu.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar