Iako smo kalendarski zakoračili u proleće, zima nam se ponovo vraća. U utorak u Srbiji oblačno, hladno i vetrovito sa intenzivnim snegom. Najjači intezitet padavina očekuje u prepodnevnim satima uz značajno povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 30 cm u nižim predelima i do 50 cmna planinama, lokalno i više, kažu sinoptičari RHMZ-a.

Vetar umeren i jak, u Vojvodini povremeno i olujni severni i severozapadni. Usled jakog vetra u brdsko-planinskim predelima biće mećave i stvaranje snežnih nanosa, dok će se u nižim predelima, naročito centralnog dela Srbije akumulirati veće količine vlažnog snega. U Timočkoj Krajini, Vojvodini i na jugoistoku Srbije se uz sneg očekuje i kiša. Intenzitet padavina će uveče oslabiti. Temperatura u većini krajeva od -1 do 3, a samo na severozapadu Srbije i u Negotinskoj Krajini do 8 stepeni.

Hladno sa slabim jutarnjim mrazem meteorolozi najavljuju i za sredu. Biće oblačno, mestimično sa slabim snegom, u centralnoj i južnoj Srbiji uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Na severozapadu Vojvodine uglavnom suvo. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni, posle podne u slabljenju, osim u Timočkoj Krajini gde će i dalje biti jak, povremeno i olujni. Najniža temperatura od -2 do 2, a najviša dnevna od 3 do 6 stepeni.

U četvrtak hladno sa slabim jutarnjim mrazem. Veći deo dana oblačno i suvo, a mešovite padavine – kiša i sneg ponovo se očekuju uveče i noću. Padavine će biti slabog inteziteta. Vetar umeren i jak, u Timočkoj Krajini povremeno i olujni severoozapadni. Najniža temperatura od -2 do 2, a najviša od 6 do 9 stepeni. Slično vreme sinoptičari najavljuju i za petak. Moguća je poledica ili zaleđivanje mokrih površina.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar