Izabran i formiran novi Savet za međunacionalne odnose opštine Dimitrovgrad

Na XXVI sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad izabran je i formiran novi Savet za međunacionalne odnose opštine Dimitrovgrad. Razlog za donošenje ove odluke je taj što je dosadašnjim članovima Saveta istekao mandat. Nacionalni savet bugarske nacionalne manjine u Srbiji je predložio 6 predstavnika bugarskog naroda, a Administrativni odbor Skupštine opštine je predložio 6 predstavnika srpskog naroda. I sa jedne i sa druge liste izabrana su po 3 predstavnika, tako da će članovi novog Saveta biti Nikolajča Manov, Aleksandar Georgiev, Angel Josifov, Stanimir Andrejević, Milan Milošević i Zoran Manić.

Odbornici su usvojili odluku o postavljenju zamenika sekretara lokalnog parlamenta. Za zamenika sekretara izabran je diplomirani pravnik Miroljub Đorđević koji ispunjava sve zakonom propisane uslove. Razlog za njegovo postavljenje je taj što je sekretar Skupštine opštine najavio duže odsustvo.

Na zasedanju lokalnog parlamenta usvojene su i odluke o primanjima izabranih, imenovanih i postavljenih lica u opštini Dimitrovgrad, kao i o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine za 2023. godinu ili takozvani rebalans budžeta. Takođe, usvojena je dopuna odluka o socijalnoj zaštiti i o vodovodu i kanalizaciji i izmena odluke o dodeli stambene podrške u vidu unapređenja uslova stanovanja. Odbornici su usvojili Program korišćenja sredstava za zaštitu životne sredine na teritoriji opštine Dimitrovgrad za 2023. godinu i Izveštaj o radu Saveta za zdravlje za 2022. godinu, a data je saglasnost na Plan rada Saveta za zdravlje za ovu godinu.

Snimak sednice Skupštine opštine Dimitrovgrad možete pogledati na zvaničnom sajtu opštine.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar