U Dimitrovgradu 14 inficiranih u protekloj nedelji

Epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu je i dalje nesigurna, kažu u Zavodu za javno zdravlje Pirot.

U prethodnih sedam dana, od 3. do 9. aprila, 149 lica je pozitivno (u protekloj nedelji 158) od 774 testirane osobe u okrugu. Najviše zaraženih je u Pirotu – 106, u Beloj Palanci 20, u Dimitrovgradu 14 i u Babušnici 9. Procenat pozitivnosti je 19,2 odsto.

U Zavodu za javno zdravlje kažu da se Grad Pirot i opštine Dimitrovgrad i Bela Palanka nalaze u crvenoj zoni sa većim rizikom za prenošenje virusa, dok je opština Babušnica u zelenoj zoni sa manjim rizikom za prenošenje koronavirusa.

Od početka godine registrovan je 1841 pozitivan slučaj na teritoriji okruga. U Opštoj bolnici Pirot hospitalizovano je 10 lica, dok je jedna osoba preminula

Kumulativne stope potvrđenih slučajeva koronavirusa u Pirotu i Dimitrovgradu su u blagom padu, a u Babušnici i Beloj Palanci su u blagom porastu, ističu epidemiolozi Zavoda.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 10. april možete pogledati OVDE.

A. Todorov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Latest comment
  • Moze se reci da su nakle i drasticne vremenske promene mnogo uticale na naze zdravlje i na pojavu vise inficiranih ,moramo biti obazrivi cuvati svoje zdravlje i imuni sistem, uzimati sto vise vitamina proverenih suplemenata i piti dosta hidrogenizovane vode,jer ona hidrira,podize energiju i cisti organizam od slobodnih radikala…

Ostavi komentar