Trodnevna žalost u Srbiji zbog tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar”

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Branko Ružić saopštio je danas da je Vlada Srbije, povodom jutrošnje tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar” u Beogradu, donela odluku o trodnevnoj žalosti na teritoriji čitave Srbije počevši od petka, 5. maja, zaključno sa nedeljom, 7. majem.

U jutrošnjoj pucnjavi u ovoj školi osmoro dece i pripadnik obezbeđenja škole izgubili su život, dok je povređeno šestoro dece i jedan nastavnik, koji su hospitalizovani.

Ružić je na vanrednoj konferenciji u Vladi Srbije, koja je počela minutom ćutanja, rekao da je nastava u poslepodnevnoj smeni danas otkazana, kao i da će nastava od sutra otpočinjati minutom ćutanja.

U ime Ministarstva prosvete Republike Srbije, izražavam najdublje žaljenje povodom najveće tragedije koja je zadesila Srbiju i naš obrazovni sistem u novijoj istoriji, rekao je on i poručio da decu roditeljima niko ne može da vrati.

Ministar je istakao da je učenik Osnovne škole „Vladislav Ribnikar” K. K. jutros izvršio „bestijalni čin prvi put u Srbiji”, stoji na zvaničnom sajtu Vlade Srbije.

Izvor i foto: srbija.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar