U svim školama u Srbiji prisutni policajci, ministar prosvete podneo ostavku

Od danas od 8:00 časova pa do kraja nastave u svim školama u Srbiji prisutni su policijski službenici.

Prema rečima Danila Stevandića, državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova, policajci će biti prisutni u svih približno 1.800 škola i preventivno će delovati da ne dođe do prekršaja i sprečavati njihovo izvršenje

Stevandić je istakao da će MUP ove godine zaposliti novih 1.200 policajaca, čime će se obezbediti da svaka škola ima policijskog službenika koji će brinuti o bezbednosti učenika i zaposlenih.

Državni sekretar je takođe rekao da će poseban akcenat staviti i na učenike u saobraćaju u zonama škola, kao i na otkrivanje vatrenog oružja i psihoaktivnih supstanci.. Naveo je da će, osim u zonama škola, u narednom periodu biti pojačano angažovanje policijskih službenika na svim javnim mestima gde se okuplja veliki broj građana – na trgovima, ulicama, železničkim i autobuskim stanicama, sportskim priredbama.

Ministar prosvete Branko Ružić sinoć je podneo neopozivu ostavku.

On je u pismu premijerki Srbije Ani Brnabić naveo da u smiraj trodnevne nacionalne žalosti, kao odgovoran i vaspitan čovek, u skladu sa članom 23 Zakona o Vladi podnosi neopozivu ostavku na poziciju ministra prosvete i da je to, kako je naveo, jedina racionalna i časna odluka u ovim okolnostima.

Ružić je naveo da u svetlu kataklizmične tragedije koja je zadesila našu državu i njene građanke i građane u OŠ “Vladislav Ribnikar”, koristi priliku da “još jednom u neizrecivom bolu izrazi najdublje saučešće najmilijima postradalih, da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovako nešto više nikada ne ponovi”.

P. Videnov (izvor: RTS / mup.gov.rs)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar