Crveni krst Bosilegrad uručio nagrade pobednicima konkursa „Krv život znači“

Zaposleni u bosilegradskom ogranku Crvenog krsta uručili su nagrade pobednicima ovogodišnjeg likovno-literarnog konkursa „Krv život znači“, javlja NRTV – Bosilegrad.

Po troje najboljih u svakom odeljenju u osnovnoj školi “Georgi Dimitrov“ i bosilegradskoj Gimnaziji nagrađeno je diplomama i majicama. Za učenike V i VI razreda organizovan je kviz „Šta znaš o zdravlju? Šta znaš o Crvenom krstu?“, a najboljima su uručeni simbolični pokloni.

U okviru „Nedelje Crvenog krsta“, koja je obeležena od 8. do 15. maja, organizovana je humanitarna akcija prikupljanja odeće i obuće, koja će biti uručena socijalno ugroženim meštanima bosilegradske opštine. Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnog davalaštva krvi (11. maj), sekretarka bosilegradskog Crvenog krsta Ruska Božilova podsetila je koliko je važno učestvovati u ovakvim akcijama, koje tradicionalno imaju odličan odziv među građanima Bosilegrada.

Cilj obeležavanja „Nedelje Crvenog krsta“, čiji je ovogodišnji slogan „Sve što činimo, činimo od srca“ je da pokušamo da svet učinimo humanijim tako što ćemo biti pažljivi prema drugima i pokloniti im svoje vreme, obratiti pažnju na zaštitu čovekove okoline ili pružiti direktnu pomoć najugroženijima.

J. P.

Izvor i foto: NRTV – Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar