Osnovna škola “Hristo Botev” 5. juna obeležava Dan škole

Osnovna škola “Hristo Botev” u Dimitrovgradu obeležiće u ponedeljak, 5. juna Dan škole. Prigodna svečanost posvećena delu velikog bugarskog pisca i revolucionara Hrista Boteva, ikoni Bugara i nacionalnog simbola, biće održana u velikoj sali Centra za kulturu od 14:00 časova.

Direktorka škole Milena Stavrov je u izjavi za FAR rekla da će dimitrovgradski osnovci tim povodom izvesti recital pripremljen uz pomoć nastavnica Albene Koteve, Svetlane Stojanov i Donke Stojanove Nikolove. Navodi da će na svečanosti nastupiti i školski hor pod dirigentskom palicom Stojana Stojanova, osvajač 2. mesta na Republičkom takmičenju, kao i polaznici osnovne muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” izdvojenog odeljenja u Dimitrovgradu, a takođe biće uručene knjige i pohvalnice najuspešnijim učenicima.

Na događaj su pozvani predstavnici lokalne samouprave, Ambasade Republike Bugarske u Beogradu i Generalnog konzulata u Nišu, Školske uprave Niš. Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji, kulturno-obrazovnih institucija i mediji.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar