VIDEO: “Nišavski horovod 2023” okupio folklorne ansamble iz Srbije i Bugarske

U Centru za kulturu u Dimitrovgradu 2. i 3. juna održan je tradicionalni 21. po redu Međunarodni folklorni festival “Nišavski horovod 2023”. Ova kulturna manifestacija okupila je oko 300 folklorista iz Srbije i Bugarske.

Prve festivalske večeri nastupili su TA “Zdravec” iz Sofije, KUD “Lemind” iz Leskovca, KUD “Dukat” iz Pirota i KUD “Caribrod”, dok su se druge večeri dimitrovgradskoj publici predstavili TS “Ludo mlado” iz Godeča, Folklorni ansambl Doma kulture iz Babušnice, Narodno čitalište “Ivan Vazov 1947” iz Kostinbroda i KUD “Caribrod”.

Kulturno-umetničko društvo “Caribrod” je na ovom festivalu nastupilo sa prvim i drugim ansamblom i još jednom pokazao da je pravi čuvar tradicije i kulturnog nasleđa caribrodskog kraja.

“Nišavski horovod 2023” je okupio veliki broj ljubitelja folklora i igara koji su imali priliku da uživaju u nastupima folklorista iz dve susedne zemlje.

Pogledajte delić atmosfere sa ovog događaja koji je zabeležila ekipa FAR TV-a.

Produkcija: Udruženje Emblema – FAR TV
2023.

Projekat “Bugarska zajednica, sloboda govora i multikulturalnost kroz medijsku prizmu – TV serija” se finansira sredstvima Bugarske pomoći za razvoj”

Проектът „Българска общност, свобода на словото и мултикултурализъм през медийната призма – ТВ сериал“ се финансира със средства по Българската помощ за развитие

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar