Na Regionalnoj deponiji Pirot promovisano očuvanje zdrave životne sredine

U okviru Zelene nedelje EU, na Regionalnoj deponiji Pirot, po mnogima najsavremenijem ovakvom postrojenju u Srbiji, organizovana je svečanost kako bi se promovisao prioritet očuvanja zdrave životne sredine i selekcije otpada. Ovom događaju prisustvovali su predstavnici sve četiri opštine Pirotskog okruga i mališani i deca iz osnovnih i srednjih škola, piše portal Pirotske vesti.

“EU je lider u upravljanju otpadom u svetu, EU ima najsloženiju zakonsku regulativu koja reguliše ovu oblast, a Pirot je lider u upravljanju otpadom na teritoriji Srbije imajući u vidu realizaciju velikog broja projekata koji se tiču ove oblasti”, rekao je direktor Regionalne deponije Pirot Nebojša Ivanov.

Predsednica Gradske skupštine Milena Dimitrijević kazala je na otvaranju ove svečanosti da je cilj da se predstave rezultati brojnih projekata koji su pokrenuti u Pirotu.

“Primarna selekcija otpada u Pirotu je lepo zaživela, naši sugrađani su prihvatili tu novinu i o tome svedoče podaci o količini otpada koji se na ovaj način tretira. Rezultati kazuju da smo i po tome najbolji u Srbiji”, istakla je Dimitrijević.

Izvor i foto: Pirotske vesti

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar