Treći tretman protiv komaraca 5. avgusta u Dimitrovgradu

Preduzeće „SANIT M&M“ iz Niša obaveštava građane opštine Dimitrovgrad da će se u subotu, 5. avgusta obaviti treći tretman suzbijanja odraslih formi i larvi komaraca. Suzbijanje odraslih formi komaraca počinje u 6:00 časova i vršiće se ULV uređajima sa zemlje koji prave aerosolnu maglu na sledećim lokacijama: priobalje reke Nišave na deonici od ulaska u grad do izlaska iz Željušе, priobalje reke Nišave kroz atar sela Gradinje, priobalje Lukavačke reke na deonici od ulaska u selo Lukavica do ušća u Nišavu, vada oko Sportskog centra Park i gradske pijace do ulivanja u Nišavu, gradske zelene površine i jezera Savat 1 i Savat 2.

Kako bi se tretman uspešno realizovao i izbegle neželjene posledice. preduzeće „SANIT M&M“ poziva građane da u vreme tretiranja ne borave na pomenutim lokacijama, a pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava.

Suzbijanje larvi komaraca će se vršiti razbacivanjem granula u vodena staništa komaraca na sledećim lokacijama: priobalje reke Nišava na deonici od ulaska u grad do izlaska iz Željušе, priobalje reke Nišave kroz atar sela Gradinje, priobalje Lukavačke reke na deonici od ulaska u selo Lukavica do ušća u Nišavu, vada oko Sportskog centra i gradske pijace do ulivanje u reku Nišavu i jezera Savat 1 i Savat 2.

Tretman će biti obavljen ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca. Preparat je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti kod građanstva.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje.

Za sve dodatne informacije građani mogu da se obrate preduzeću „SANIT M&M“ na brojeve telefona: 018/258-019 i 018/243-876, stoji u saopštenju.

A. Todorov (izvor: „SANIT M&M“ D.O.O. Niš)

Foto: Saša Radivoev

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar