PU Pirot: U toku međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja “Roadpol dani bezbednosti”

Prema najnovijem izveštaju Policijske uprave u Pirotu tokom vikenda na teritoriji okruga nije bilo saobraćajnih nezgoda.

U saopštenju Policijske uprave Pirot se navodi da se u cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja u periodu od 16. do 22. septembra, u saradnji sa Evropskom mrežom saobraćajne policije sprovodi međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja “Roadpol dani bezbednosti”.

Akcija je usmerena na otkrivanje prekršaja nepoštovanja ograničenja brzine kretanja vozila, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i/ili psioaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje, nepropisnog prevoza dece, prekršaja koji čine vozači motocikala i mopeda, kao i na druge prekršaje kojima se ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju.

“U prva dva dana akcije otkriveno je ukupno 209 prekršaja, od toga 6 lica je zadržano u prostorijama PU Pirot, 3 lica zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola i 3 lica zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci”, stoji u saopštenju.

Imajući u vidu da se u sredu, 20. septembra obeležava dan bez poginulih lica u saobraćaju, kontrola saobraćaja će se sprovoditi tokom celog dana, navode iz policije.

Takođe, u okviru projekta “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo” u zonama osnovnih škola do sada su otkrivena 222 prekršaja.

Policijska uprava u Pirotu apeluje na građane da poštuju pravila saobraćaja.

Izvor: PU Pirot

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar