VIDEO: Odbornici liste “Srbija protiv nasilja” neće učestvovati u radu druge sednice SO Dimitrovgrad

Nakon što se nisu pojavili na prvoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad koja je održana 25. januara, odbornici sa liste “Srbija protiv nasilja” neće učestvovati ni u radu drugog zasedanja lokalnog parlamenta zakazanog za sutra u 10:00 časova zbog, kako su naveli na konferenciji za medije, izborne krađe koja se dogodila 17. decembra.

“Razlog što nećemo prisustvovati na sutrašnjoj sednici jeste jedan revolt i bunt protiv izborne krađe koja se dogodila 17. decembra na svim nivoima. U Rezoluciji koju su usvojili poslanici Evropskog parlamenta u 25 tačaka se osuđuje brutalno kršenje svih izbornih prava i izborna krađa. Posmatračke misije OEBS i ODIHR su u svojim izveštajima naveli da je tokom izbora bila prisutna kupovina glasova, kršenje tajnosti glasanja, grupno glasanje i ogromna migracija birača. Iz svega toga proizilazi da izbori u Srbiji nisu bili regularni i legalni i zbog toga mi tražimo ponavljanje izbora na svim nivoima. Takođe, i u Dimitrovgradu su zabeležene brojne neregularnosti tokom izbornog procesa, rekao je, između ostalog, Petrov.

Odbornik sa liste “Srbija protiv nasilja” Goško Milkov osvrnuo se na neregularnosti koje su uočene u biračkim spiskovima, tvrdeći da je na nekim adresama u gradu bilo prijavljeno više birača nego što je to realan broj.

Pogledajte izjave Zorana Petrova i Goška Milkova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2024.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar