U susret Evropskom prvenstu u fudbalu na Gradini zaplenjeni navijački šalovi i drugi rekviziti

Preko 3.000 navijačkih šalova, kačketa i zastavica zemalja i reprezentacija učesnica Evropskog fudbalskog prvenstva, zaplenjeno je na Graničnom prelazu Gradina. Iz Uprave carina saopštavaju da je pored neprijavljene robe do okončanja postupka zaplenjen i automobil u kojem su navijački rekviziti otkriveni.

Evropsko fudbalsko prvenstvo u Nemačkoj počinje u petak, 14. juna, a upravo su se tamo, dan ranije, uputili dvojica muškaraca iz Turske, u automobilu punim navijačke opreme.


Putnici su prilikom susreta sa carinicima rekli da pored ličnog prtljaga imaju i 300 navijačkih šalova, međutim, tokom detaljnog pregleda koji je usledio, u dzakovima i kesama na zadnjem sedištu i u prtljažniku automobila, pronađeno je više od 2.800 navijačkih šalova, 50 kačketa i 450 zastavica zemalja i reprezentacija učesnica Evropskog fudbalskog prvenstva.
Kako 300 šalova koje su putnici prijavili predstavlja robu trgovačkog karaktera, ona će biti vraćena u inostranstvo, dok će preostali neprijavljeni navijački rekviziti, zajedno sa automobilom, biti zadržani do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Lj. F.

Foto: Uprava carina

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar