Stadion u Pirotu zvanično postao “Omladinski stadion Svetislav Kari Pešić”

Od subote, 15. juna, Omladinski stadion u Pirotu nosi naziv proslavljenog Piroćanca, aktuelnog selektora Srbije u košarci, Svetislava Karija Pešića. Na ulazu u stadion postavljena je tabla sa slikom poznatnog trenera i porukom “Pronaći balans između skromnosti i samopouzdanja”.

Mesto na kome je počeo da igra košarku Svetislav Kari Pešić ponelo je njegovo ime, na inicijativu pirotskih košarkaških klubova i nakon odluke Skupštine grada Pirota.

Na zvaničnoj svečanosti Pešić je obećao da će uvek biti uz Piroćance i promovisati ime Pirota širom sveta.

“Na ovom stadionu sam ja počeo da se bavim sportom. Pokušavam da nađem prave reči zahvalnosti, za čast koja mi je učinjena, meni i mojoj porodici, ali i mojim saigračima. Hvala klubovima koji su predložili da ovaj prelepi stadion ponese moje ime. Obećavam da ću i dalje raditi na afirmaciji našeg grada” – rekao je Pešić.

Direktor Sportskog centra Nenad Đorđević rekao je da će svako dete koje dolazi na Omladinski stadion proći pored slike Svetislava Karija Pešića, koja će ukazivati na jedini pravi put u životu, put sa mnogo uspona i padova, znoja, rada, discipline, hrabrosti i put do uspeha.

“U današnjem sistemu poljuljanih vrednosti nema boljeg uzora od Svetislava Karija Pešića, mi Piroćanci srećni smo da imamo čoveka po kome danas Omladinski stadion dobija ime i da se ponosimo u celom svetu što je Kari naš Piroćanac” – rekao je Đorđević.

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, koji je podsetio okupljene da je pre više od 15 godina sa Pešićem dogovoreno da on postane sportski promoter grada Pirota.

“Želeli smo da mu se odužimo na neki način i dodelili smo mu 2011. godine titulu zaslužni građanin grada Pirota. Hvala mu na prilici da se ponosimo njime. Zaista mi je drago što je ovaj obnovljeni stadion poneo njegove ime rekao” – poručio je gradonačelnik Pirota.

Podsetimo, Pešić je rođen u Novom Sadu, ali je od treće godine živeo u Pirotu gde je i počeo da se bavi košarkom. Kasnije je igrao za Partizan i Bosnu, a kao trener reprezentacije osvojio je zlatnu medalju u Indijanapolisu 2022. godine, šampion Evrope bio je godinu dana ranije, a na poslednjem Svetskom prvenstu osvojio je srebrnu medalju.

Lj. F.

Foto: Pirotske vesti

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar