Carinici na Gradini zaplenili skoro kilogram zlatnog nakita

Zlatni pojas težak 775 grama i tri zlatna prstena od 8 grama, čija je ukupna vrednost procenjena na nešto više od 46.000 evra, carinici na Graničnom prelazu Gradina pronašli su kod bračnog para koji je automobilom napuštao Srbiju.

Pokušaj prenosa gotovo kilogram neprijavljenog zlatnog nakita, saopštavaju iz Uprave carina, dogodio se 17. juna, iako su supružnici rekli da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavu.

“Detaljnim pregledom koji je usledio, otkriveno je da supruga vozača u torbici koju je nosila uz sebe ima zlatni pojas težak 775 grama i tri zlatna prstena od 8 grama” – saopštavaju iz Uprave carina.

Kako vrednost otkrivenog nakita prelazi jednu trećinu vrednosti vozila u kome je roba prevožena i automobil je privremeno zadržan do okončanja postupka, čime je ukupna vrednost prekršaja povećana na gotovo 57.000 evra.

Iz Uprave carina podsećaju putnike da je najsigurnije da prilikom prelaska granice prijave sve dragocenosti koje nose na sebi ili u prtljagu i tako izbegnu rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

To se odnosi kako na lični nakit i luksuzne satove, tako i na investiciono zlato u obliku pločica, poluga i novčića.

Lj. F.

Foto: Uprava carina

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar