Osmaci završili polaganje male mature

Polaganjem testa iz izbornog predmeta juče je završeno polaganje male mature, a treći dan završnog ispita, prema podacima Ministarstva prosvete, protekao je regularno i bez ikakvih problema.

Kako stoji na sajtu Vlade, ispitu iz predmeta po izboru pristupilo je 99,62 odsto učenika, odnosno 64.429 od ukupno 64.674 prijavljenih. Najviše đaka opredelilo se za test iz geografije, a ponuđeni su bili i istorija, biologija, hemija i fizika.

Roditelji će uvid u preliminarne rezultate imati do subote, 22. juna, na nivou škola i na portalu Moja srednja škola, a istog dana će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita. Konačni rezultati biće objavljeni 25. juna.

Lista želja za upis u srednju školu moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola i neposredno u školi 26. i 27. juna, dok će konačna lista opredeljenja (želja) biti objavljena 29. juna.

Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 2. jula.

Upis u srednje škole moći će i ove godine da se obavi potpuno elektronskim putem, korišćenjem portala Moja srednja škola, počev od 2. do 6. jula, navodi se na zvaničnom sajtu Vlade.

A. Todorov (izvor: srbija.gov.rs)

Foto: Stefan Pavić (arhiva FAR-a)

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar