Ministarstvo raspodelilo 317 miliona dinara za medijske projekte

Za osam od ukupno devet raspisanih konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržanja za 2024. godinu, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija objavilo je na rešenja o raspodeli novca. Na osam raspisanih konkursa raspodeljeno je ukupno 317 miliona dinara.

Na konkursima za televizije, štampu, radio i internet medije, odnosno za informisanje osoba sa invaliditetom, pripadnika nacionalnih manjina i Srba u regionu, kao i na konkursu za unapređenje profesionalnih i etičkih standarda primljeno je ukupno 1.112 prijava od koji je 71 odbačen zbog neispunjavanja uslova konkursa navedenih u javnom pozivu.

Projekte su, u skladu sa novim zakonskim odredbama, ocenjivali članovi komisija na osnovu bodovnih lista, nakon čega su formirane rang liste za svaki pojedinačni konkurs. U 2024. godini na konkursima za proizvodnju medijskih sadržaja za osobe sa invaliditetom, pripadnike nacionalnih manjina i Srba u regionu opredeljena sredstva su uvećana za 20% u odnosu na 2023. godinu. – kažu u Ministarstvu.

Jedino nisu objavljeni rezultati Konkursa za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja za elektronske medije na teritoriji AP Kosovo i Metohija, a kako saopštavaju iz Ministarstva, stručne službe Ministarstva su, u pojedinim slučajevima, uočile neadekvatnu primenu propisa od strane članova Komisije koja je izradila predlog odluke o raspodeli sredstava, pa će rešenje biti doneto po okončanju zakonom propisane procedure u ovakvim slučajevima.

Koju mediji su, za koje projekte i koliko dobili, može se videti na ovom linku.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar