Dimitrovgradska seoska domaćinstva i privrednici dobili podsticaje iz opštinskog budžeta

Šest seoskih gazdinstava dobilo je novac za unapređenje i razvoj etno-turizma, a isto toliko privrednika dobilo je podsticaje po konkursu za razvoj privrede. Ugovori sa dobitnicima potpisani su u konferencijskoj sali u sportskom centru “Park”, a novac bi trebalo korisnicima da se uplati narednih dana.

Konkurs za razvoj turizma je raspisan sa ciljem da lokalna samouprava sufinansira projekte i na taj način pomogne onima koji se bave tom privrednom granom, a ovog puta novac su dobila dva gazdinstva koja će otvoriti dva nova objekta, dok će četiri gazdinstva dobiti novac za unapređenje sadržaja i usluga u već postojećim.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je član Opštinskog veća zadužen za ekonomski razvoj, privredu i poljoprivredu Dragan Mančev.

“Ugovore potpisuju naša seoska gazdinstva koja su konkurisala na opštinski konkurs za podsticaje u razvoju etno turizma. Ugovore dobijaju 6 etno domaćinstva, negde oko 1,8 miliona dinara će biti podeljeno” – rekao je Mančev.

Istom prilikom potpisani su ugovori i sa privrednicima koji su se prijavili na “rivolving” fond u kome se nalazi dva miliona dinara.

Kako je objašnjeno, šest privrednika dobiće bezkamatne pozajmice, deo je bespovratna podrška, a deo će vratiti u roku od tri godine, sa grejs periodom od godinu dana.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar