VIDEO: Zamenik predsednika posetio renovirane objekte obrazovanja u Željuši

Zamenik predsednika Opštine Dimitrovgrad Dejan Milev zajedno sa roditeljima dece posetio je renovirane zgrade predškolske ustanove i škole u Željuši. Milev kaže da je u njihovu rekonstrukciju i dogradnju uloženo 137 miliona i da će oni biti spremni za početak školske godine.

Aprila 2023. godine krenuli su radovi na rekonstrukciji vrtića “Kolibri” i isturenog objekta Osnovne škole “Hristo Botev” u Željuši, kao i izgradnji zajedničke sale za fizičko vaspitanje koja je povezala te dve zgrade.

Milev je po obilasku objekata rekao da je bilo problema sa izvorom finansiranja, ali da je uloženo oko 137 miliona dinara, koje je obezbedilo Ministarstvo za javna ulaganja.


“Ovde je sve novo, recimo sistem ventilacije kojeg nije ni bilo. Imamo problem da je jedna klima procurila koja je uništila parket koji će sada morati da se menja. Sistem grejanja nije pušten u rad, ali biće narednih dana i sve će biti spremno do 1. septembra” – rekao je Milev.

Objekte su posetili i roditelji dece koja bi tu trebalo da krenu ili nastave svoje obrazovanje, a Milev kaže da su oni na potezu i da treba da se odluče da li imaju ili nemaju interesa da njihova deca tu borave, a ne u objektima u Dimitrovgradu.


On je rekao da je zajedničkim projektom sa ostalim lokalnim samoupravama Pirotskog okruga od Evrospke unije dobijeno 80.000 evra za Dimitrovgrad, koji će se utrošiti za nabavku nameštaja za kuhinju za školu u Željuši, za nabavku mobilijara, didaktičkog materijala i IT opremu.

Takođe, novac će se utrošiti i za nabavku dva automobila, jedan će se koristiti za prevoz hrane u Predškolskoj ustanovi “8. septembar”, a drugi će se koristiti za prevoz dece sa smetnjama u razvoju do specijalizovane škole “Mladost” u Pirotu.


Pogledajte šta je zabeležila ekipa FAR-a.

Novinar: Ljubomir Filipov
Snimatelji: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2024

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar