Mladi Piroćanac planira da prepliva 20 kilometara oko ostrva u Grčkoj

Distancu od 20 kilometara oko ostrva Amuljani u Egejskom moru, mladi Piroćanac Uroš Ivanković planira da prepliva 21. jula. U tom poduhvatu će ga pratiti kolege iz Ronilačko-plivačkog kluba “Pirot”, a Ivanković očekuje da će mu za krug oko ostrva trebati oko 9 sati neprekidnog plivanja.

Plivanje u otvorenom moru nije nepoznanica za 24-godišnjeg mladića, 2019. godine već je bio u Grčkoj gde je distancu od Vurvua na Sitoniji do Atosa, dugu 21 kilometar, preplivao za oko 9 sati.


Sada se opet vraća u taj deo Egeja, a kako kaže, od početka 2024. godine trenira za taj poduhvat.

“Svake god ronilački klub roni na tom ostrvu, sada nam je želja da napravimo jedan krug oko ostrva. Već sam plivao od Sitonije do Atosa, ali sad želimo da se posvetimo samom ostrvu” – kaže Ivanković.

Njega će pratiti dva čamca i oko desetak ronioca, na čelu sa instruktorom kluba Radivojem Stamenovićem.


“Već smo plivali tu relaciju u moru i trebalo nam je 9 sati, s obzirom da sam stariji i spreminiji sada biće potrebno manje vremena, ali sigurno oko 8 sati ili 8 sati i 30 minuta” – kaže Piroćanac.

Trenutno je student na kriminalističko-policijskom univerzitetu, a među njegovim ranijim poduhvatima su i preplivavanje Zavojskog i Ohridskog jezera, kao i plivanje kroz ceo tok reke Save u Srbiji.

Lj. F.

Foto: Privatna arhiva

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar