“Sedmojulske sportske igre” – svojevrsni dečiji praznik

U prelepom ambijentu kanjona reke Jerme i okolnih planina, u selu Trnski Odorovci održane su tradicioanlne “Sedmojulske sportske igre”. Bio je to svojevrsni dečiji praznik.


Na igrama su učestvovala deca iz Dimitrovgrada, iz sela Zvonci, iz Pirota, Vlasotinca, Niša i susedne Bugarske koja su pokazala zavidan nivo sportskog umeća u raznim disciplinama – u skoku u dalj, bacanju vorteksa, trčanju, stonom tenisu i sportskom ribolovu.


Predsednik “Balkana” Aleksandar Markov je u izjavi za FAR rekao da je zadovoljan kako su igre protekle, kao i odazivom dece kojih je, prema njegovim rečima, bilo preko 80.

“Cilj jedne ovakve manifestacije jeste popularizacija sporta kod dece, a iako je imala takmičarski karakter, najvažnije je bilo da se deca lepo zabave i da uživaju u sportskim nadmetanjima. Mi smo podelili najboljima medalje, ali svi koji su učestvovali u igrama su pobednici. Nadam se da ćemo se i idućeg leta ponovo okupiti u ovom lepom mestu”, kazao je Markov.


Organizator ove sportske manifestacije je Atletski klub “Balkan” iz Dimitrovgrada, uz podršku Sportskog saveza Caribrod i Mesne zajednice Trnski Odorovci.

A. Todorov

Foto: Atletski klub “Balkan”

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar