Za informisanje na bugarskom jeziku od Ministarstva tek oko 4 miliona dinara

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija raspodelilo je 49,2 miliona dinara za projekte medijskih sadržaja na jezicima nacionalnih manjina, od čega je za informisanje na bugarskom jeziku dodeljeno oko 4 miliona dinara. Najviše novca dobila je televizija iz Vranja, bliska Srpskoj naprednoj stranci.

Televizija “Vranjska plus”, u vlasništvu Marijana Stošića, novac je dobila za dva projekta – milion dinara za projekat “Mladi – most razvoja bugarsko srpskih odnosa”, kao i 800.000 za projekat “Putevima uspeha”

“Bugarski univerziteti na dlanu” projekat je niškog radija “Banker” za koji su dobili 800.000 dinara, dok je 400.000 dinara pripalo niškom udruženju “Kreatisimo” za projekat “Bugarska nacionalna manjina jugoistočne Srbije”.

Radio-televizija “Caribrod” iz Dimitrovgrada dobila je 600.000 dinara za projekat “Nišavski horovod”, a upola manje novca pripalo je Udruženju “Razvitie” iz Bosilegrada i njihovom portalu “TV Info Bosilegrad”, za projekat “Običaji kroz generacije: Nasleđe i istorija verovanja u Bosilegradu”.

Istu sumu dobio je “Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije” iz Leskovca, koji u svom vlasništvu ima portal “Jugpress”, a njihov projekat je višejezički (albanski, romski i bugarski) – “Nacionalni saveti-šta oni znače građanima”.

Ukupno je podržano 77 projekata, među kojima se nije našao onaj portala “FAR” – “Vrednosti rodnog kraja”.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar