Nevenka Kostadinova iz Bosilegrada među dobitnicima priznanja “Kapetan Miša Anastasijević”

   Šesnaest pojedinaca i organizacija iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga dobilo je priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“, koja su uručena  na svečanosti u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Leskovcu, među kojima je i Nevenka Kostadinova, suvlasnica dveju privatnih preduzeća iz Bosilegrada.

   Ova priznanja sa imenom poznatog srpskog dobrotvora i sa zlatnikom po 16. put dodeljuju Agencija Media Invent i Univerzitet u Novom Sadu, za postignute rezultate u preduzetništvu i društvenom stvaralaštvu. Deo nagrada uručio je pesnik i književnik Pero Zubac, koji je govorio o liku i delu Miše Anastasijevića.

   Priznanje je uručeno Goranu Cvetanoviću gradonačelniku Leskovca, zato što je komisija ocenila da on vodi najuspešniju lokalnu samouprvu među 11 opština i gradova na jugu Srbije. Regionalna privredna komora i njen predsednik Goran Jović priznanje su dobili za unapređenje poslovnog ambijenta u regionu, u istom regionu direktor Duvanske industrije Bujanovac Bogoljub Tomić proglašen je za najboljeg menadžera, dok je kompanija „Alfa-plam“ proglašena najboljom kompanijom.

   „Zdravlje Actavis“ i direktor Bojan Jović dobili su priznanje za izuzetnost brenda i inovativnost, dok je Nevenka Kostadinova, suvlasnica preduzeća „Iber“ d.o.o.” i „Inak d.o.o.“ iz Bosilegrada laureat naj-žene u biznisu regiona.

104 Nevenka Kostadinov 1

   Kostadinova se privatnim biznisom bavi više od 20 godina. Pored toga što je uspešni privrednik, ona je i predsednica Opšteg udruženja privrednika opštine Bosilegrad.

   “Počastvovana sam ovom nagradom, koja mi daje potstrek za još bolji rad, ali ujedno i obavezu da ulažem još veći napor u borbi za ekonomski razvoj naše opštine, jer samo stabilna ekonomija može da održi sredinu kakva je naša” – kaže Kostadinova.

Nevenka-Kostadinova-1

   Ona je dodala da želi da sledeće godine nagradu dobije neko drugi iz Bosilegrada, jer kako kaže jedna lasta ne čini proleće, a ujedinjeni mogu da se nadaju boljitku u svakom pogledu.

   Porodica Aleksić iz Vranja, koja je vlasnik dve firme – Nutriko d.o.o. i Vinarije „Aleksić“ dobila je priznanje za najbolji brend u regionu, a genetičar Miodrag Stojković za vrhunska dostignuća u oblasti genetike i naučnog rada.

   Nagrađen je i fakultet za poslovne studije i pravo iz Beograda za kvalitet obrazovanja i vaspitanja mladih, doktorka Gordana Savić iz Leksovca za izuzetne rezultate u socijalnoj politici i zaštiti starih u Ustanovi za odrasle i starije, prof. dr Žika Stojanović iz Visoke poslovne škole u Leksovcu za unapređenje obrazovanja na jugu Srbije, Dragan Pavlović, vlasnik motela „Predejane“ za razvoj etno-turizma i afirmaciju turističkih potencijala juga Srbije, kao i primarijus dr Saša Grgov iz Leskovca za značajne naučne iskorake u gastroenterologiji u zemlji i svetu.

   Laureat je i novinar i publicista Aleksandar Davinić iz Leskovca za angažovano informisanje i društvenu odgovornost i Zorica Arsić, medicinska sestra u penziji iz sela Ivanje u bojničkoj opštini za humanost i dobročinstvo.

   Genetičar Stojković i Goran Jović dobitnici su, zapravo, centralnih, nacionalnih nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ i oni su se našli među 20 najboljih u Srbiji. Nagrada se dodeljuje u saradnji sa privrednim komorama Srbije i Vojvodine i sa regionalnim komorama, a ove godine su se uključile i pojedine lokalne samouprave.

B. Ivanov

Написал/ла

Божидар Иванов е роден през 1970 година. Макар че икономист по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1998 год. в Центъра за култура „Босилеград” - Радио-телевизия Босилеград, където като журналист и водещ вече 18 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Иванов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-водещ от 1998 до 2016 година, зад когото са наредени часове емисии, интервюта, репортажи... Сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с Радио телевизия Фокус, Телевизия 017 и Българското национално радио. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия, лауреат на значими журналистически признания, участник във всички семинари на BBC и активен участник в опазването на информирането на майчин български език чрез Комисията по информиране при Националния съвет на българското малцинство в Сърбия в първите два състава.

Без коментар

Sorry, the comment form is closed at this time.