Tasovac: Konkursi za sufinansiranje medija bili besprekorni

   Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac ocenio je da je ovogodišnji konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja u pogledu poštovanja zakonskih procedura i transparentnosti sprovedeni besprekorno.

   “Među podržanim projektima nalazi se zavidan broj projekata predloženih od strane medija i pojedinaca koji su izuzetno kritični prema Vladi Srbije. To je jedno od merila uspeha ovog konkursa i prava slika medijskih sloboda u našoj zemlji”, naveo je Tasovac u pisanoj izjavi.

   On je nave da su u devet slučajeva u kojima su uočene “drastične nepravilnosti i nelogičnosti”, predlozi komisije preinačeni i da su tri projekta odbijena, četiri dobila niža sredstva, a dva više od onoga što je komisija predložila.

   “Tako je propao pokušaj pojedinih novinarskih udruženja, koji delegiraju svoje predstavnike i imaju većinu u konkursnim komisijama, da Ministarstvo uvuku u svoj dobro razrađen mehanizam međusobnog nagrađivanja i tapšanja po ramenu u stilu ‘ja tebi serdare, ti meni vojvodo’. Rezultati konkursa su ogolili licemernost dobro poznatih larmadžija na našoj medijskoj sceni, koji već dve godine, ne toliko iz ideoloških koliko iz finansijskih uverenja, kritikuju stanje medijskih sloboda u Srbiji i sve vreme se žale na tobož sveprisutnu cenzuru”, naveo je Tasovac

 Izvor: NUNS, Beta, N1

 Foto: Info 24

Написал/ла
Без коментар

Sorry, the comment form is closed at this time.