Susret ministra prosvete Mladena Šarčevića i bugarskog ambasadora Radka Vlajkova

   Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević sastao sa danas sa ambasadorom Republike Bugarske Radkom Vlajkovim. Na sastanku održanom u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, potvrđena je spremnost za nastavak saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa. Konstatovano je i da je potrebno formirati zajedničku radnu grupu koja će raditi na usaglašavanju konačnog teksta programa saradnje u oblasti prosvete i nauke između Republike Srbije i Republike Bugarske.

   Ministar Šarčević je izneo pravce razvoja i reforme obrazovanja u Srbiji i inicirao proširenje saradnje dve zemlje u oblasti filologije u okviru Slavističkog centra u Tršiću.

   Ambasador Vlajkov je izrazio zadovoljstvo kada je u pitanju obrazovanje učenika pripadnika nacionalne bugarske manjine u Srbiji, a posebno što su, posle 29 godina obezbeđeni i udžbenici na bugarskom jeziku.

   Ministar Šarčević će početkom novembra prisustvovati obeležavanju jubileja 75. godišnjice Gimnazije u Bosilegradu, u kojoj se nastava odvija i na maternjem bugarskom jeziku. Skupu će, prema rečima ambasadora Vlajkova, prisustvovati i potpredsednik Vlade Republike Bugarske i ministarka obrazovanja Republike Bugarske.

Izvor i foto: Ministarstvo prosvete Republike Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар