Bosilegrad: Ribarci otvoreni i za biznis

   Od srede na graničnom prelazu Ribarci kod Bosilegrada moguće je carinjenje i promet robe i za pravna lica.

   Nakon otvaranja ovog graničnog prelaza, Vladimir Zaharijev predsednik opštine Bosilegrad, kaže da je otvaranje prelaza gde je moguće cariniti i robu, od izuzetnog značaja za ovo mesto i njegov budući razvoj.

   – Davnašnja želja opštine Bosilegrad, a naročito u poslednjih 15 godina je da ima međunarodni granični prelaz ka Bugarskoj u pravom smislu te reči.
Prelaz nije mogao da funkcioniše  što se tiče carinjenja kamiona, jer je bilo potrebno ispuniti određene uslove. Pre 10 godina smo ušli u program osposobljavanja i revitalizacije graničnih prelaza, i dobili smo 1,2 miliona evra od Vlade Srbije, za izgradnju puta od 14 kilometara, od graničnog prelaza do grada. Izgrađene su i instalacije, opština je ponudila vagu za kamione, ispunjeni su svi uslovi, ali u međuvremenu se promenila vlast i to nije završeno do kraja – priča Zaharijev.

   U međuvremenu je opština slala zahteve za otvaranje prelaza svim vladama koje je Srbija imala u poslednjih 10 godina, ali je tek aktuelna Vlada Srbije uslišila molbu Bosilegrada.

   – Na sastanku sa premijerom Vučićem u Nišu i predstavnicima opština sa jugoistoka Srbije, zatražili smo da se pomogne oko otvaranja ovog prelaza, i evo za nepuna četiri meseca to se i ostvarilo.

   Zahvaljujući carinarnici Niš, angažovanju Vlade Srbije i premijeru Vučiću, ostvareni su svi uslovi za otvaranje prelaza Ribarci. To će svim privrednicima sa teritorije Bosilegrada skratiti muke oko dozvola i omogućiti bolje poslovanje, a putevi robe iz Srbije ka Bugarskoj i Turskoj i obrnuto, krenuće kroz Bosilegrad – kaže Zaharijev.

Izvor: OK Radio

Foto: Kancelarija za mlade Bosilegrad

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар