Na “Gradini” kod Dimitrovgrada evri u rođendanskoj kesi i dečjem jastuku

Carinici su 19. jula, tokom dve kontrole na graničnom prelazu “Gradina”, zaplenili 75.000 evra koje su turski državljani pokušali da iznesu iz Srbije bez prijavljivanja.

Devize u iznosu od 57.000 evra pronađene su u kasnim večernjim časovima u automobilu “Mercedes-Benz” francuskih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica turskih državljana.

Nakon uobičajenog pitanja da li imaju nešto da prijave, vozač je carinicima rekao da pored ličnih stvari kod sebe ima 2.000 evra, dok je suvozač prijavio iznos od 3.000 evra, nakon čega je izvršena kontrola vozila i prtljaga.

Tada je u platnenom neseseru smeštenom u ukrasnu rođendansku kesu ispod vozačevog sedišta pronađeno 45.000 evra umotanih u papir i oblepljenih selotejpom.

Daljom pretragom, carinici su pronašli i osam smotuljaka po 1.000 evra, koje su pomenuti putnici pokušali da sakriju smestivši ih u punjenje dečijeg jastuka sa motivima crtanih junaka Minionsa.

Samo tri sata ranije, na istom graničnom prelazu pronađeno je još 58.000 evra koje je, putujući džipom “BMW X5” iz Nemačke u Tursku, u pratnji muške osobe, iz Srbije pokušala da iznese 43-godišnja turska državljanka.

Iako su putnici prijavili da kod sebe imaju između šest i sedam hiljada evra, carinici su tokom provere ličnog prtljaga primetili pokušaj pomenute turske državljanke da sakrije devize.

Naime, putnica je u jednom trenutku izvadila koverat skriven ispod majice, zamotala ga u kuhinjsku krpu i bacila pored menjača.

Kako nisu imali potvrdu o unosu deviza u Srbiju, putnicima je u oba slučaja vraćen dozvoljen iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak od ukupno 75.000 evra privremeno oduzet do presuda koje će, budući da je reč o stranim državljanima, biti donete  po hitnom postupku.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар