Internet Portal FAR i udruženje “Emblema” učestvovali u akciji „Stop medijskom mraku“

Redakcija Internet Portala Far i osnivač medija – udruženje građana „Emblema“ podržali su akciju „Stop medijskom mraku“, a portal FAR je danas u podne zamračio svoj sajt.

Mediji u Srbiji koji su učestvovali u akciji danas u podne su zamračili svoje sajtove ili prekinuli emitovanje programa, a umesto toga emitovali slogan kampanje ili audio špice, dok su štampani mediji svoja izdanja obeležili crnim znakom koji simboliše medijski mrak.

“Ovom inicijativom i akcijom skrećemo pažnju javnosti na činjenicu da je sloboda medija u našoj zemlji na izdisaju, kao i da moramo svi zajedno da je sačuvamo”, naveli su organizatori Grupa za slobodu medija.

Gradjani koji podržali akciju su na svojim profilima na društvenim mrežama postavili fotografije ili video snimke sa porukama kampanje.

Direktan povod za akciju jeste gašenje Vranjskih, jednog od najznačajnijih lokalnih medija u Srbiji, zbog stalnih političkih pritisaka kojima taj list više nije mogao da se odupire, naveli su organizatori.

Do sada je akciju “Stop medijskom mraku” podržalo 167 medija, medijskih i novinarskih udruženja i organizacija civilnog društva, kao i nekoliko stotina pojedinaca.

Internet Portal Far (izvor: Beta)

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар