Na “Gradini” otkrivena veća količina ruža, hrizantema, ljiljana i eukaliptusa 71

Carinici su 4. januara na ulazu graničnog prelaza “Gradina” kod Dimitrovgrada otkrili višak rezanog cveća u tovaru koji je pristizao za uvoznika iz Srbije, saopštila je Uprava carina Republike Srbije.

Tovar rezanog cveća koji je iz Grčke transportovan za firmu iz Srbije pristigao je na prelaz teretnim kombijem niških registarskih oznaka oko 9:00 časova ujutru. Carinski službenici su tada detaljnim pregledom tovara utvrdili da se u kombiju nalazi i veća količina neprijavljenog cveća.

Otkriveno je da se pored prijavljene robe u vozilu nalazi i gotovo 6.000 neprijavljenih cvetova – ruža, hrizantema, ljiljana i eukaliptusa. Brojanjem je utvrđeno da je najviše bilo hrizantema, čak 4.000 komada.

Propisi nalažu da u slučaju lako kvarljive robe i živih životinja, Uprava carina ima pravo da odmah proda robu bez održavanja licitacije.

Budući da je ovoga puta zadržano rezano cveće, čiji je vek trajanja ograničen, postoji mogućnost da će nakon pribavljanja odgovarajućeg rešenja granične fitosanitarne inspekcije ono biti odmah prodato kako bi se sprečilo njegovo propadanje.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар