Glumica Gorica Popović osvojila nagradu na festivalu “Zlatna lipa” u Staroj Zagori

Na upravo završenom šestom internacionalnom filmskom festivalu “Zlatna lipa” u Staroj Zagori u Bugarskoj, našoj istaknutoj glumici Gorici Popović pripala je nagrada za glavnu žensku ulogu u filmu “Kozje uši” reditelja Marka Kostića, u produkciji “Luks filma”, prenosi Tanjug.

Popović je nagrađena za izrazito potresno, uverljivo i snažno tumačenje lika Stojanke koja se hrabro bori i onda kad su mnoge bitke već izgubljene, a neke od njih su bile pirove pobede.

Za glavnu mušku ulogu na ovom festivalu nagrađen je Velislav Pavlov u filmu “Sveprisutan” reditelja Ilijana Dževelkovog iz Bugarske, nagrada za najbolju režiju pripala je Donatasu Ulvidasu iz Litvanije za film “Emilija”, a najbolji film je “Božanstveni poredak” Petre Volpe iz Francuske. Međunarodni žiri sačinjavali su Jurij Dačev (Bugarska), Ana Jurjevna Šerling (Rusija), Geret Džons (Velika Britanija), Goran Trenčovski (Makedonija) i Pjero Nikozija (Italija).

Gorica Popović je prethodno za istu ulogu nagrađena na festivalu SEEFF (South East European Film Festival) u Berlinu, gde je žiri primetio njenu “snažnu, uverljivu, autentičnu i optimističku glumačku kreaciju lika bake koja se stara o svojoj unučadi u postsocijalstičkoj Srbiji”.

Izvor: Tanjug

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар