Predsednik opštine Vladica Dimitrov uručio nagrade učenicama generacije završnih razreda škola u Dimitrovgradu

Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov uručio je laptopove Georgini Gogov i Tei Mladenov, učenicama generacije koje su ove godine završile svoje osnovno, odnosno srednje obrazovanje u dimitrovgradskim obrazovnim institucijama.

Tom prilikom, Dimitrov je čestitao učenicama na ostvarenim rezultatima i poželeo im da tako nastave i u svom daljem školovanju.

„Svake godine opština Dimitrovgrad poklanja učenicima generacije po jedan laptop, što predstavlja znak pažnje i dokaz da mi kao lokalna samouprava brinemo o najuspešnijima tokom njihovog školovanja. Opština Dimitrovgrad pruža podršku učenicima osnovne i srednje škole u gradu, šalje ih na takmičenja i stipendira tokom njihovog školovanja. U suštini to je ulaganje u ono što je najvažnije, a to je ulaganje u mlade, u obrazovanje, i u ljude od kojih se očekuje da u budućnosti pomognu kako široj zajednici, tako i lokalnoj samoupravi, i da budu ujedno i nosioci njenog razvoja“ – istakao je predsednik opštine.

Georgina Gogov, najbolja učenica OŠ „Hristo Botev je rekla za medije da je ovo veoma lep trenutak za nju, da je srećna zbog nagrade, kao i da će svoje dalje školovanje najverovatnije nastaviti u Gimnaziji „Sv. Kirilo i Metodije“ u Dimitrovgradu.

Tea Mladenov, učenica generacije u dimitrovgradskoj Gimnaziji izjavila je da joj je izuzetno drago što opština Dimitrovgrad podržava mlade i uspešne đake tokom školovanja, kao i da nagrada predstavlja dodatni podstrek za dalje. Mladenova je takođe dodala da će svoje obrazovanje nastaviti na Pravnom fakultetu u Nišu.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар