Dupli program na otvaranju filmskog Nišvila u nedelju, 5. avgusta, počinje prodaja ulaznica za koncert grupe Laibach i Nišville Movie Summit

Filmski program ovogodišnjeg Nišville Movie Summit-a započeće u nedelju, 5. avgusta na dve lokacije: na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi, od 20:30 časova biće održana srpska premijera dokumentarnog filma “Maria Kalas” reditelja Toma Volfa, a nakon njega biće prikazan “Liberation Day”, film o kultnoj grupi Laibach, snimljen povodom prvog rock koncerta održanog u Severnoj Koreji. Pre prikazivanja filma o Mariji Kalas (uz koju se u filmu pojavljuju i Aristotel Onazis, Vitorio De Saika…), biće priređen i operski omaž verovatno najvećoj operskoj pevačici svih vremena.

Ekskluzivno na Nišvilu, projekciji filma “Liberation day” prisustvovaće i kompletna postava grupe Laibach, koja će posle filma održati celovečernji koncert.

Iste večeri, na Trgu kralja Milana od 20:30 časova biće prikazan prošlogodišnji lauerat – film “Đango”, kao i dokumentarni film o Nišvilu.

Ulaznice su u pretprodaji od četvrtka, 12. jula, na svim prodajnim mestima CTS Eventim, kao i na sledećim lokacijama u Nišu: knjižara Indigo (Obrenovićeva 38), Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje) i Vintage shop (Davidova 9).

http://www.eventim.rs/rs/prodajna_mesta/

Napomena: prvih 500 ulaznica prodavaće se po promo ceni od 750,00 dinara, a nakon toga ulaznice će koštati 1.000,00 dinara. Na dan svečanog otvaranja Nišville Movie Summit-a, cena ulaznice iznosiće 1.200,00 dinara.

Na ovogodišnjem Nišville filmskom festivalu biće prikazano 100 filmova u revijalnom i takmičarskom programu, među kojima će na Letnjoj pozornici i u sklopu Drive-in Movie programa svi vlasnici automobila moći da na parkingu niške auto-pijace pogledaju i filmove o Dejvidu Bouviju, Morisiju i Grejs Džons.

Stručni žiri će i ove godine dodeliti specijalnu nagradu za najbolje izvođenje filmske muzike.

Izuzev za otvaranje 5. avgusta na Letnjoj pozornici, projekcije svih ostalih filmova na ostalim scenama biće besplatne.

Izvor i foto: Nišville Jazz Festival

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар