Zastoji na granicama i pojačan saobraćan zbog još jedne smene turista u sezoni

Zbog još jedne smene turista u sezoni, očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja, a na graničnim prelazima kolone su sve duže, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Jači saobraćaj se najpre očekuje na putevima prvog i drugo prioriteta koji vode ka Crnogorskom primorju, a zatim i na auto-putevima koji iz pravca Mađarske i Hrvatske vode ka Egejskom i Crnom moru, što može biti uzrok i usporene vožnje na pojedinim deonicama.

Prema podacima Uprave granične policije, sa zadržavanjem do dva sata treba računati na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom na izlazu iz zemlje, dok se sa Makedonijom na prelazu Preševo čeka oko pola sata.

Na graničnom prelazu Horgoš, sa mađarske strane, kolona je oko pet kilometara – tako da se čeka oko četiri sata, a zadržavanja na prelazu Kelebija su oko sat vremena, pa se vozačima preporučuje da koriste prelaz Bački Breg.

Batrovci su najopterećeniji granični prelaz sa Hrvatskom, pa se savetuje korišćenje alternativnih prelaza.

Takođe, pojačan saobraćaj je i na svim putevima koji vode ka Crnoj Gori gde se na prelazu Gostun na izlazu čeka oko sat i po, a na prelazu Špiljani oko sat vremena, pa se savetuje korišćenje prelaza Jabuka.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća “Putevi Srbije”, na naplatnim rampama nema zadržavanja.

AMSS – Kamere na graničnim prelazima – na ovom linku možete pogledati trenutno stanje na graničnim prelazima na izlazu i ulazu u Srbiju

Izvor: RTS / Tanjug / AMSS

Foto: AMSS

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар