Festival duvačkih orkestara „Caribrod“: Orkestar policije Srbije, Srbija

Na ovogodišnjem Festivalu duvačkih orkestara “Caribrod” učestvovaće 4 orkestra iz Srbije, Rumunije i Slovenije. Među učesnicima je Orkestar policije Srbije, koji će nastupiti drugog dana festivala 21. septembra u Pirotu od 19:00 sati i trećeg dana ovog događaja 22. septembra u Dimitrovgradu od 19 sati.

Orkestar je osnovan 1948.god. kao orkestar narodne milicije. Od početka svog delovanja učestvovao je u svim manifestacijama grada Beograda ali i širom bivse SFRJ.

Do kraja šezdesetih delovao je kao sinfonijski orkestar, a nakon toga postaje duvački orkestar. Orkestar i danas ima širok dijapazon svog delovanja, pored kocerata, defilea, karnevala i učešća na svim većim sportskim manifestacijama, ipak najveći akcenat je vezan za delatnosti MUP-a Srbije. Svojim radom orkestar je dao veliki doprinos približavanju policije građanima.

Veliki broj povelja i zahvalnica je dokaz uspešnosti rada orkestra. Kao prekretnicu u radu orkestra možemo pomenuti koncert održan povodom Dana policije 27. maja 2018. godine na Kalemegdanu u Beogradu koji je ocenjen kao jedan od najuspešnijih od njegovog osnivanja. Dirigent orkestra je Dragana Jovanović.

Izvor i foto: festivalcaribrod.org

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар