Dimitrovgrađani četvrti na XIII Međunarodnom turniru veterana u malom fudbalu „Teteven 2018“ u Bugarskoj

Ekipa „Olimpiec“ iz Praveca pobednik je predbožićnog Međunarodnog turnira za veterane u malom fudbalu za KUP grada, koji je 30. novembra i 1. decembra održan u Tetevenu u Bugarskoj, dok su Dimitrovgrađani zauzeli četvrto mesto.

Na turniru koji je odigran pod pod pokroviteljstvo opštine Teteven učestvovalo je 11 ekipa od kojih tri iz Republike Srbije – „Dimitrovgrad“, „Babušnica“ i „Krupac“.

Posle interesantnih borbi po grupama turnir je nastavljen nokaut sistemom.

U polufinalu dimitrovgradski veterani izgubili su od pobednika turnira ekipe „Olimpiec“ Pravec na penale. U regularnom toku utakmica je završena nerešenim rezultatom 2:2. Ovo je bila i najbolja utakmica turnira – finale pre finala.

U finalu „Olimpiec“ je imao lak posao protiv ekipe „Bojčinovci“ koju je pobedio sa 5:0.

U borbi za treće mesto ekipa „Dimitrovgrada“ je predala meč domaćoj ekipi „Benkovski“ jer su zbog privatnih obaveza morali ranije da se vrate u Dimitrovgrad. Ekipa „Krupca“ zauzela je osmo mesto, dok su Babušničani bili šesti.

Pored ekipnih nagrada, pehara, medalja i diploma, organizator je dodelio i desetak pojedinačnih nagrada.

Za najboljeg golmana proglašen je Svilen Načev, za najboljeg strelca Georgi Minev, a za najboljeg tehničara Emil Bunkin, sva trojica iz ekipe „Olimpiec“. Najbolji odbrambeni igrač bio je Stevčo Marinov iz ekipe „Benkovski“, a najkorisniji igrač Bojan Grigorov iz ekipe „Bojčinovci“.

Najlepši gol na turniru postigao je Miroslav Petrović iz ekipe „Krupac“, dok je za sportmena turnira proglašen Feđa Kamenov iz Dimitrovgrada.

Najstariji igrač (77 godina) na turniru je bio Ivan Velkov iz Mirkova, najbolji trener Gočo Milkovski iz ekipe „Olimpiec“, a najbolji sudija Raja Ivanova iz Sofije.

Nagrade su podelili Madlena Bojadžieva, gradonačelnica Tetevena, Svilen Rusimov, zamenik gradonačelnika, inače osvajač brojnih svetskih, olimpijskih  i evropskih medalja u boksu 80-ih i 90-ih godina i Nikolaj Rajkov, direktor sportskog centra „Olimp“, čiji je vlasnik poznati bugarski biznismen Griša Gančev. Gančev je vlasnik i još nekoliko poznatih fudbalskih klubova u Bugarskoj, među kojima su „CSK“ iz Sofije i „Liteks“ iz Loveča.

Glavni organizator turnira bio je Saša Bunkin, poznati sportski radnik i novinar.

Dimitar Stavrov

Foto: F. Kamenov / Opština Teteven

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар