NUNS i NDNV upozoravaju na botovske sajtove

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštili su da u Srbiji, kao pečurke posle kiše, niču botovski sajtovi koji za račun aktuelne vlasti blate profesionalne novinare u Srbiji.

Najnoviji primer je besprizoran napad na kolumnistu portala „Autonomija” Igora Besermenjija i čelne ljude NDNV-a, predsednika Nedima Sejdinovića i programskog urednika Dinka Gruhonjića, navodi se u saopštenju.

Botovski sajt “Istraga.rs” Besermenjija naziva jednim od vođa protesta u Novom Sadu, kao i “vojvođanskim separatistom”, a slične kvalifikacije izrečene su i na račun Sejdinovića i Gruhonjića.

U saopštenju se navodi da sajt “Istraga.rs” ne poseduje impresum pa se ne zna ko zapravo stoji iza ovog takozvanog medija.

Istovremeno, tekstove ovog “hrabrog” portala prenose po društvenim mrežama uglavnom botovi, što je još jedan dokaz da je reč o botovskom oruđu, čija je jedina svrha postojanja da etiketira i kroz tabloidno blato pokušava da provuče sve one koji misle svojom glavom i ne pristaju na cenzuru, ističu NUNS i NDNV.

Izvor i foto: NUNS / NDNV

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар