Ministarstvo zdravlja preporučilo da se školski raspust produži za jednu nedelju

Ministarstvo zdravlja uputilo je danas preporuku Ministarstvu prosvete da se u cilju smanjenja mogućnosti prenošenja virusa gripa školski raspust produži za jednu nedelju.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo zdravlja je preporuku donelo na osnovu stručnog mišljenja Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.

“U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom gripa, sa rastućim trendom nivoa kliničke aktivnosti oboljenja sličnih gripu, a imajući u vidu da se nalazimo na vrhuncu epidemijskog perioda u ovoj sezoni, kao i to da se u uzrastu do 15 godina prijavljuju najveće stope obolevanja od oboljenja sličnih gripu, preventivna mera produžetka raspusta značajno će uticati na smanjenje obolevanja od gripa u našoj zemlji” – navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da se na osnovu učestalosti obolevanja od gripa prethodnih godina očekuje da će nekon ovog perioda broj obolelih početi da se smanjuje.

Prema najnovijim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” u Srbiji je od početka ove sezone od komplikacija izazvanih preminulo 29 osoba, dok je bezmalo 105.000 osoba obolelo od te bolesti.

 Izvor: Beta

Foto: Slaviša Milanov

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар