Nikolajča Manov i Delča Gigov predstavili novinarima Sretenjski orden

Na konferenciji za novinare u galeriji “Metodi Meta Petrov” predstavljen je Sretenjski orden koji je dodelio predsednik Aleksandar Vučić dimitrovgradskom pozorištu “Hristo Botev”. Ovom prilikom direktor Centra za kulturu Nikolajča Manov i rukovodilac teatra Delča Gigov zahvalili su se svim glumcima, rediteljima i onima koji su dali doprinos kulturi, kao i građanima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 281-1024x768.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 282-1024x768.jpg

“Pozorište ‘Hristo Botev’ dobilo je Sretenjski orden drugog stepena od predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ovo je ujedno i priznanje za 130 godina rada i postojanja teatra. Takođe je i najveći stepen odlikovanja koji je ova ustanova dobila. Ovom prilikom čestitam svima koji su doprineli da pozorište uspe, jer je ovo velika čast za sve nas” – izjavio je direktor Centra za kulturu Nikolajča Manov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 283-1024x768.jpg

“Mi smo bili 4. po redu koji su dobili ovaj orden i izuzetno nam je drago zbog toga. Svako ko je radio za kulturu i pozorište ima svoj delić u ovom ordenu. Mi ćemo se truditi da nastavimo sa radom kao i do sada” – dodao je rukovodilac teatra Delča Gigov.

Sretenjskim ordenom odlikovano je pozorište na osnovu Ukaza predsednika Republike Srbije na svečanosti u Beogradu 15. februara na Dan državnosti, za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblasti kulture, posebno pozorišne umetnosti, povodom 130 godina rada.

Teodora Petrov

Foto: DIP Production

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар