Korak bliže zajedničkoj kandidaturi za Mondijal i Evrošampionat

Predstavnici ministarstava sporta Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke razgovarali su u Sofiji o potpisivanju Memoranduma o razumevanju između četiri zemlje kako bi se osnovao Inicijalni organizacioni komitet za podnošenje zajedničke kandidature za Svetsko i Evropsko prvenstvo u fudbalu

Zadatak tog komiteta biće da, uzevši u obzir zahteve po pitanju kandidature i postojeće nacionalne kapacitete, pripremi dosije i dokumenta potrebna za kandidaturu za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028. godine i Svetskog prvenstvo u fudbalu 2030. godine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 522.jpg

Ministarstvo omladine i sporta Srbije u saopštenju navodi da su sastanku prisustvovali ministar Vanja Udovičić, njegove kolege iz Bugarske i Rumunije Konstantin Kralev i Konstantin Bogdan Matei i zamenik ministra sporta i kulture Grčke Jorgos Vasilijadis, kao i predstavnici nacionalnih fudbalskih saveza.

“Veoma sam zadovoljan time što svakim novim sastankom pravimo korak dalje ka cilju kojem svi težimo i što dodatno učvršćujemo prijateljske odnose i proširujemo regionalnu sportsku saradnju, a tako je bilo i ovoga puta. Hvala mojim uvaženim kolegama na konstruktivnom pristupu i predanosti u realizaciji našeg velikog cilja“, rekao je ministar Udovičić.

Izvor: (Ministarstvo omladine i sporta / Fonet)

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар