U pet gradova i opština održani okrugli stolovi o službenoj upotrebi jezika i pisma nacionalnih manjina

U okviru projekta “Jačanje zaštite nacionalnih manjina u Srbiji” u pet gradova i opština održani su okrugli stolovi na temu “Službene upotrebe jezika i pisma nacionalnih manjina”.

Okrugli stolovi u okviru zajedničkog projekta Evropske Unije i Saveta Evrope, održani su u Somboru, Medveđi ,Vranju, Bujanovcu i juče u Bosilegradu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 57-1024x683.jpg

O pravima pripadnika nacionalnih manjina u oblasti službene upotrebe jezika i pisma govorili su Ivana Antić, pomoćnica ministra državne uprave i lokalne samouprave i Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu.

“Osim što smo učesnike upoznali sa novim rešenjima u zakonodavstvu Republike Srbije u ovoj oblasti, imali smo prilike da, u neposrednom kontaktu, zajednički razmotrimo otvorena pitanja praksi koja se odnose na službenu upotrebu jezika i pisma” – istakla je Ivana Antić.

Učesnici skupova bili su zaposleni u gradskim opštinskim upravama, članovi Saveta za međunacionalne odnose, predstavnici Nacionalnih saveta za nacionalne manjine, organizacija civilnog društva i građana.

Izvor: mduls.gov.rs

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар