ВИДЕО: Галерия „Методи Мета Петров“ и пленер „Погановски манастир“

В рамките на сериала „Детска енциклопедия: Културни, исторически и природни ценности на община Цариброд“ ви представяме царибродската галерия „Методи Мета Петров“ и международния художествен пленер „Погановски манастир“, който тази година отбеляза 30-годишен юбилей.

Инициатор и създател на пленера през 1993 г. и един от основателите на галерията през 1995 г. е известният скулптор и художник Димитър Илиев, добре позната фигура в художествения живот на двете съседни държави – Сърбия и България.

Вижте репортажа.

Продукция: Интернет Портал ФАР
2022

Проектът „Детска енциклопедия: Културни, исторически и природни ценности на община Цариброд“ е съфинансиран от Бюджета на Република Сърбия – Министерството на културата и информирането. Становищата, изразени в подкрепения медиен проект, не отразяват непременно позицията на органа, който е отпуснал средствата.

Този проект е съфинансиран и от Националния съвет на българското национално малцинство в Сърбия.

Projekat “Dečja enciklopedija: Kulturne, istorijske i prirodne vrednosti opštine Dimitrovgrad” je sufinansiran iz Budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ovaj projekat je sufinansiran i od strane Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji.

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар